luni, 10 august 2009

Schimbarea la fata... a directorilor

Lupta dintre PSD si PDL a ajuns intr-un punct ridicol. Desi, la nivel national, cele doua partide impart puterea, in judetul Arad liderii acestora nu scapa nicio ocazie sa se razboiasca. Lasand la o parte atacurile reciproce din presa locala, acest razboi afecteaza deja credibilitatea si chiar buna functionare a unor institutii. Am ajuns sa vedem zilnic ca directori de institutii sunt schimbati, fara ca cineva sa se mai oboseasca sa explice din ce motive. Important este ca noul manager sa fie de la partidul potrivit. Exemplul cel mai elocvent pare sa se regaseasca in Sanatatea aradeana, unde managerii de spitale sunt schimbati saptamanal. La Spitalul Judetean, Mirandolina Prisca a domnit ani buni fara ca cineva sa-i reproseze ceva, pana ce ministrului PSD (al Sanatatii) i s-a nazarit ca fotoiul s-a tocit prea tare sub greutatea directoarei si ca acolo i-ar sade mai bine unui reprezentat PSD. Asa a ajuns sa fie numita dr. Carmen Neamtu, care nu a facut insa multi purici in cel mai ravnit birou din spital. Dupa numai o saptamana, Neamtu a fost schimbata, se pare in urma presiunilor PDL Arad pe la Guvern, liderii democrat-liberali neacceptand numirea facuta de PSD, fara a fi consultati. Ministrul PSD l-a numit astfel pe dr. Bogdan Totolici (sustinut de aceasta data de PDL), dar care, se pare, nu va apuca sa-si ia salariul pe o luna intreaga. Deja se zvoneste ca PSD Arad face presiuni la ministrul lor, pentru a numi un nou manager agreat de social-democrati. Numai asa s-ar stabili recordul de patru directori intr-o singura luna!
Dupa cum se vede, pe seama vietilor unor oameni (si aici ma refer inclusiv la bietii medici care au ajuns niste pioni in mainile politicienilor, fiind ba pusi pe functii ba dati jos, fara sa se tina cont de competente), razboiul politic dintre cele doua partide, de altfel aliate la guvernare, continua. Cel putin pana dupa alegerea noului presedinte al Romaniei.
A, si in toata povestea nu vreau sa uit sa mentionez ca PSD l-a "resuscitat" si pe Mircea Faur, fost lider marcant al social-democratilor aradeni si tras pe linie moarta de cativa ani (poate va este mai cunoscut ca tata al hackerului Victor Faur, acuzat ca a spart serverele NASA). Acesta a fost uns sef peste toata Sanatatea aradenilor, dupa ce la conducerea DSP s-au perindat vreo patru directori, de la schimbarea Guvernului incoace.

Niciun comentariu: