joi, 3 septembrie 2009

Orasul de tabla

Astept deja de cativa ani ca primarul Gheorghe Falca sa isi faca curajul sa ia taurul de coarne in privina garajelor din tabla care impanzesc cartierele Aradului. Acum vreo doi ani, Falca a avut o sclipire si a trecut la demolarea unor garaje care stateau in calea construirii deja celebrelor rampe gospodaresti, destinate depozitarii gunoaielor. Edilul promitea, insa, ca va merge mai departe, urmand sa dea jos tablariile pentru a mai lumina spatiile dintre blocuri, pentru a mai lasa iarba sa creasca sub razele soarelui si pentru a crea niste parcari decente.

L-am laudat, printre cunoscuti, pentru acest curaj, mai ales ca se afla in fata unei campanii electorale pentru obtinerea celui de-al doilea mandat. Minunea nu a durat insa nici traditionalele trei zile. Falca parca s-a speriat de cele cateva critici aparute in forumurile online ale ziarelor locale, care cu siguranta ca au apartinut proprietarilor de garaje.
Asa se face ca, odata cu incheierea episodului in care buldozerele au dat jos cateva garaje, s-a destramat si visul meu de a trai intr-un cartier mai putin comunist. Intr-un cartier mai asemanator cu cele pe care le vezi in Ungaria, de pilda, ca tot e mai aproape si a vazut-o aproape orice aradean, macar in drum spre strandurile civilizate pe care le are aceasta tara.
Am pierdut si speranta de a prinde ziua in care sa ma uit pe fereastra si sa nu vad doar placi din azbociment si tabla ruginita, furata pe vremuri de prin intreprinderile poporului. Am inceput sa ma obisnuiesc cu ideea ca mereu ma voi certa cu vecinii pentru un loc de parcare, in timp ce tanti Rodica isi tine in garaj butoaiele cu muraturi (dar si sute de borcane si sticle pe care le-a adunat in ultimii 20 de ani, saci cu haine vechi si alte gunoaie) iar batranul Trabant (mostenit de la nenea Dan) rugineste in spatele blocului, pe locul meu de parcare...
Tot ce vreau, si cred ca sunt in asentimentul majoritatii aradenilor, chiar si posesori de masini, este ca intre blocuri sa avem si noi locuri de joaca pentru copii si alei bine delimitate de spatiile gazonate. Asa cum e in Ungaria, unde aceleasi blocuri, dar construite de comunistii lor, arata cu totul altfel inconjurate de verdeata.
Dar, cu pasii marunti (sau inexistenti) pe care-i face actuala administratie, cu siguranta ca blestemul Orasului de tabla ne va mai urmari decenii.

Un comentariu:

Anonim spunea...

[b]Party Poker Spring Bonus Code ! USE CODE: pibonus325 on your first deposit and get free 325 euros![/b]

Besides the big bonus, will also be eligible to play in an exclusive private monthly $ 6000 Freeroll!
These freerolls are open to anyone who has signed for Party Poker Poker and play with some points at least 100 games in the previous calendar month.
The freeroll will be held monthly on the 3rd Saturday at 3 pm EST.
This means that if he wins 100th match points in November, having the opportunity to play in the $ 6000 freeroll held December 3 Saturday.
The freeroll will be available each month – indefinitely. This is a great value for all players Poker-infos.com Party Poker.